Spara pengar på din elräkning

Som husägare kan en av de större utgifterna varje månad vara elräkningen och framförallt om du inte försöker att hålla ner energiförbrukningen i hemmet kan den variera kraftigt beroende på vilken säsong du befinner dig i. Men hur gör man då för att dra ner på energikostnaden och spara pengar?

Jämför olika energibolag

Det kan skilja sig väldigt mycket mellan olika energibolag på marknaden, hur deras fasta pris ser ut och hur mycket du sedan behöver betala per kilowatt. Med mängder av smarta hemsidor kan du direkt få en överblick på de energibolag som används i ditt område och om du hittar ett energibolag som är bättre än det du har nu, så kan du enkelt byta direkt på hemsidan.

Investera i energisnåla vitvaror

Även vilka typer av vitvaror och hushållsartiklar du har i hemmet kommer att påverka hur din energiförbrukning ser ut. Med detta menar vi inte att du direkt måste byta ut allting du har hemma, vilket kommer att bli ganska kostsamt. Men om din kyl eller frys skulle gå sönder och du letar efter en ny, kika på en modell som har en bra energiklass, gärna A+++.

Lämna inte kontakterna i

Det är lätt att man kanske tror att TV:n eller mobilladdare inte drar någon energi om den inte används. Men är den inpluggad i ett eluttag så kommer den garanterat att dra energi ändå. Så när du har laddat klart mobilen, glöm inte att dra ur kontakten och du kan spara pengar i det långa loppet.